Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat-Pitagorasz-tétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
503
Számítsd ki a szabályos háromszög területét, beírt és körülírt körének sugarát, ha az oldalának hossza 10cm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Először kell a magasság, ami 8,67 cm. (ugye Pitagorasz)
T=(a*ma):2 vagyis (10*8,67):2 = 43,35 cm2
beírható kör sugara: r=(a+b-c):2 vagyis (10+10-10):2 = 5 cm
köré írható kör sugara: a:2 vagyis 10:2 = 5 cm
0