Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek ❤️

Főoldal » Általános iskola » Fizika
410
Küldöm képet segítsetek fontos!!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

6.

a, 35 N
b, 3,5 kg
c, A padra
d, 35 N
e, Ha leugrana a padról, mert akkor nincs alátámasztva.

7.

A= 15 m2
m= 15 t= 15000 kg
p= ?

p= F/A= 15000 kg x 10 m/s négyzet : 15 m2= 10000 Pa

8.

a, 42000 N
b, 1m3= 1000 kg, 10000 N, így 42000 N= 42 m3
c, 50000 N - 42000 N= 8000 N

9. A hajszálcsövesség miatt az elemi rostok felszívják.
0