Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
1170
Egy termék nettó ára 800 Ft mennyi a bruttó ára ha, az áfa kulcs
a,5%
B,18%
C,27%
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Bruttó számítása:
Nettó * (100 + áfa)% / 100 = Bruttó
Tehát a, esetben
800 * (100 + 5) / 100 = 800 * 1.05 = 840

b, c, ugyanezzel a képlettel
0