Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szazalekszamitasos feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
453
Egy 22600 Ft-os kerékpår åråt felemelték 15%-kal. Miutån a våsårlås visz-
szaesett, a kerékpårt üjra a régi åron kinåltåk. Håny szizalékos volt ekkor az
*engedmény?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
új ár = 22600*1,15=25990
régi ár az újnak 22600/25990=0,8696=86,96%
Tehát kb. 13,04%-os volt az "engedmény"
0