Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör és egyenes közös pontjainak koordinátái

Főoldal » Középiskola » Matematika
1348
X² + y² = 9 egyenletű kör és e gyenes közös pontjainak koordinátái.

e egyenes egyenlete: y - x = 3 ×√2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, kor, Matematika, sos, egyenlet, pont, számítás, egyenes, közös
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
1

Egyszerűen megoldod az egyenletrendszert; a második egyenletből y=3*√2 +x adódik, ezt írod az első egyenletben y helyére:

x² + (3*√2+x)² = 9, kibontod a zárójelet:
x²+18+6*√2*x+x²=9, innen menni fog a befejezés?
1