Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek , háziiii

Főoldal » Általános iskola » Matematika
430
Mekkora a felszíne az egyenes hengernek, ha alkotója (a) és alapkörének sugara (r)
a = 1,2 m, r = 15 dm
a = 12 mm, r = 2,1 cm
a = 1,5 dm, r = 32 cm
a = 2,50 m, r = 120 cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha kockának a felszínét szeretnénk kiszámolni akkor ezt a képletet kell használjuk: A= 6*a*a= 6a2
Ha pedig téglatest felszínét szeretnénk kiszámolni akkor pedig: A=2* (a*b+a*c+b*c)= 2 (ab+ac+bc)
remélem innen már menni fog a feladat megoldása :)
0