Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudtok segíteni

Főoldal » Általános iskola » Matematika
442
Sziasztok ennek kéne a probája
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! A felírt egyenletrendezés hibás.
Helyesen:
4(4-x)=40-5x-15
16-4x=40-5x-15
16+x=25
X=9
Nem tudom mi az a próba, de az ellenőrzése ez:
(4-9)/5=2-[(9+3)/4]
-5/5=-4/4
-1=-1
1