Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta geometria, egyenes egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
565
1. Írd fel annak az egyenesnek az egyenletét,ami átmegy a P(2;-3) ponton, és párhuzamos a 2x-3×=5 egyenessel!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hello!

mivel párhuzamos lesz az egyenes, ezért a normál vektor: (2;-3) ez az egyenes átmegy a P(2;-3) ponton:
tehát az egynlet: 2x-3y=2*2+(-3)*(-3), tehát: 2x-3y=13
1