Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
902
Mennyi 3x+3+2=2x+3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
x=-2
1

3x+3+2=2x+3 /öv
3x+5=2x+3 /-5
3x=2x-2 /-2x
x=-2
1

3x+3+2=2x+3 /összevonás
3x+5=2x+3 /-5
3x=2x-2 /-2x
x=-2
1

Egyenlet: 3x+3+2=2x+3
Vondd össze: 3x+5=2x+3
Mindkét oldalból vonj ki 2x-et:
x+5=3
Mindkét oldalból vegyél el 5-öt:
x=-2
1