Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 12-es hf?

Főoldal » Középiskola » Matematika
461
Mely valós számokra teljesül ez az egyenlőtlenség? Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A számláló csökken (az n előtt negatív együttható van), a nevető nő (az n előtt pozitív együttható van). A számláló pozitívról indul, n=7/2=3,5-nél vált át negatívba. A nevező ugye negatívról indul és n=-4/3 -nál vált át pozitívba. Az egész tört ott pozitív, ahol a számláló és a nevező előjele megegyezik. Ez ha mondjuk lerajzolod a fentieket számegyenesen látható, hogy a 2 zérushely, -4/3 és 7/2 között lesz igaz, ekkor mindkettő pozitív. Tehát a válasz: -4/3<n<7/2.
1