Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria | 1 feladat | Fontos!

Főoldal » Középiskola » Matematika
516
A feladatban egy darabig eljutottam, viszont az arányokkal van gondom, vagyis, hogy hogyan tudjuk meghatározni végül a hulladékot százalékban.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Térgeometria, gömb, kocka
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Szia!

Ha elosztod a gömb térfogatát a kocka térfogatával. akkor kapsz egy 1-nél kisebb számot, ez a szám azt jelenti, hogy a gömb hányad része a kockának, tehát ha ezt a számot kivonod egyből, akkor megkapod a hulladék részét.


Kérdésed van írj!

-S.R.
0

Csatoltam képet.
0

a gondolatmeneted jó, csak nem fejezted be, kijött neked az, hogy 1.909y=x
x-szel a kocka térfogatát y nal a gömb térfogatát jelölted, ezzel: 1.909y=x te azt kapod meg, hogy a gömb térfogatát meg kell szoroznod 1.909-cel, hogy megkapd a kovócka térfogatát, de mi az arányukra vagyunk kiváncsi, mégpedig úgy, hogy a kocka térfogata legyen alul, tehát átrendezve:

`1/1.909=y/x`

ha kiszámolod azt a bal oldalt 0.5238- at kapsz, ez jelenti azt, hogy a gömb térfogata hányad része a kockáének, tehát ezt már csak ki kell vonni egyből és megkapod a választ.
1