Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
356
csak a c)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3827
A felezőpontjuk lesz a középpont
`F(-1;3)`

A sugár az átmérő távolságának a fele
`D = sqrt((-5-3)^2 + (4-2)^2) = sqrt(68)`

`r = sqrt(17)`

A kör egyenlete:
`(x-x_0)^2 + (y-y_0)^2 = r^2`

Behelyettesítve:
`(x+1)^2 + (y-3)^2 = 17`
0