Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Legkisebb közös többszörös, legnagyobb közös osztó

Főoldal » Középiskola » Matematika
1122
Nem csak a megoldást írjátok le légyszi hanem azt is h h kell megoldani.

1,Két pozítiv egész szám összege 175 a legnagyobb közös osztójuk 35. Melyek ezek a számok?
2,Adjunk meg három olyan számot melyek relatív prímek de bármely két szám legnagyobb közös osztója nagyobb 1-nél.
3,Milyen számok esetét igaz hogy [a;24]=72?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,
Mivel 35 a közös osztójuk ezért a két szám
35 * k és 35*l ahol k és l relatív prímek. (És persze pozitív egészek)

Az összege 35*k+35*l = 175
k+l = 5
Ez vagy 1+4 vagy 2+3 lehet.

Vagyis két jó pár van:
35 és 140 VAGY
70 és 105
0