Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika ólom

Főoldal » Általános iskola » Fizika
920
Az ólom olvadáshője 24 kj/kg. Mennyi hő szükségek 0,2 kg ólom megolvasztásához?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Q=m*c, ahol:

Q a szükséges mennyiség (kJ)

m az ólom tömege (kg)

c az ólom olvadáshője (kJ/kg)
0

Q = 0,2 x 24 = 4,8
0