Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
654
3cm sugarú körből kivágtunk egy 90° -os középponti szöghöz tartozó körcikket. Mennyi ennek a területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Használjuk ezt a képletet:
Tkörcikk=π*r2*α/360
Itt α a középponti szög, r a kör sugara.
Behelyettesítés után:
Tkörcikk=π*32*90/360=
=π*9*4=36π=113,097 cm2 Ennyi a területet

Ha van kérdésed írj nyugodtan :)
0