Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
617
Adja meg a következő vektorok abszolút értékét!

a) v (12; 0) b) v (12; 9)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A vektor abszolútértéke a hossza.
Pitagorasztétellel számoljuk ki.
a vektor hossza=gyök alatt(x2+y2)
0

-----------------------------------------------------------------------
a)
v(12;0)
 122 + 02  =  144  = 12 ⇐
-------------------
b)
v(12;9)
 122 + 92  =  225  = 15 ⇐
-----------------------------------------------------------------------
0