Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!

Főoldal » Középiskola » Matematika
846
Nagyi a befőzéshez meggyet és cseresznyét vásárol a piacon. Ha 3 kg meggyet és 5 kg cseresznyét
vesz, 1980 Ft-ot kell fizetnie. Ha 5 kg meggyet és 3 kg cseresznyét vásárol, 1860 Ft-ba kerül.
Mennyibe kerül egy kg meggy, illetve egy kg cseresznye?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1 kg meggy ára = m
1 kg cseresznye ára = c
3*m+5*c=1980
5*m+3*c=1860

Ha most tanultátok az egyenletrendszereket akkor ezt meg is tudod oldani.
Ellenőrzésképpen: (Ennek kell kijönnie)
m=210
c=270
Ha mégsem tanultátok még az egyenletrendszereket, akkor írok más megoldást.
Módosítva: 5 éve
0