Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszíves valaki segítsen !

Főoldal » Általános iskola » Matematika
336
Légyszi segítsetek légyszíves nagyon fontos


Mekkora a kisebbik kör sugara, ha a nagyobbik kör sugara 24 cm hosszú, és a hasonlóság aránya (egy negyed)?



Ügyesek legyetek!



A lineáris függvény képlete :

f(x) = ax + b vagy f(x) = mx + b vagy y = ax + b vagy y = mx + b

A betűk jelentése:

x FÜGGETLEN VÁLTOZÓ ( mi adjuk meg az értékét)

f(x) vagy y FÜGGŐ VÁLTOZÓ (az "x"-től és a képlettől függ az értéke, azaz ki kell számolnunk)

a vagy m MEREDEKSÉG

b ITT METSZI AZ EGYENES AZ y TENG
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
r=1/4 *R=24/4=6
A többivel kapcsolatban mi a kérdés?
0