Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Normálvektor

Főoldal » Középiskola » Matematika
626
Add meg az egyenes egy normálvektorát.
a. 4x + 3y = 18,
b. -4x + 3y = 18,
C. - 4x – 3y = 18,
d. 4x – 3y = 18,
e. y = 3x + 12,
f. y = -x + 6,
g. y = -0,5x-0,5,
h. 2y - 6 = 3x,
i. 4x + 8 = 5y.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A normálvektor az egyenesre merőleges vektor.(V1;V2)vel jelöltem a koordinátáit. Az egyenes normálvektoros egyenlete:
V1*(x-x0)+V2* (y-y0)=0
a) rendezzük át hasonlóra az egyenletet:
4*(x-valami) +3*(y-valami)=0 //a valami helyén most mindegy mi áll, nekünk szépen megvan a normálvektorunk: (4;3)
b)
-4*(x-valami) +3*(y-valami)=0 => (-4;3) Úgy tűnik, az x,y együtthatója a normálvektor.(Persze fontos, hogy egy oldalon legyenek.) Innentől biztosan menni fog. ;)
Módosítva: 5 éve
0