Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
423
Egy nem átlátszó zsákban van 3 piros,2 kék és 4 sárga biliárdgolyó. Mennyi a valószínűsége a következő eseteknek?
a: Egyből kihúzok egy sárga golyót.....?
b: Egyből kihúzok egy kék golyót.......?
c: Egyből kihúzok egy piros golyót......?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a)
valószínűség= kedvező esetek/ összes eset
Kedvező esetek: pirosat húzok, 3 lehetőség
Összes eset: Bármilyen golyót húzok, 9 lehetőség
Valószínűség=3/9=1/3
A többit ugyanígy.
0