Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Keverék feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
956
3 kg 5%-os sóoldatba 4 kg 12 %-os sóoldatot öntöttek Hány %-os lesz az összeöntött sóoldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3kg 5% os sóoldat
Oldott anyag: 3*0,05=0,15kg
4 kg 12 %-os oldat
Oldott anyag: 4*0,12=0,48kg
Összesen van 7 kg oldatunk ami 0,15+0,48=0,63kg oldott anyagot tartalmaz.
Ezért az oldat:
0,63/7 *100=9%-os
0