Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány könyvük van összesen

Főoldal » Általános iskola » Matematika
466
Bélának háromszor annyi, csabának 30-cal több könyvük van, mint Andrásnak.. Hány könyvük van külön-külön ha összesen 255 könyvük van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A= András könyveinek a száma
Bélának 3*A db könyve van
Csabának A+30
A + 3*A + A+30 = 255
5*A+30=255
5*A=225
A=45
0