Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segiteni??

Főoldal » Középiskola » Matematika
565
Mekkorák a háromszög belső szögei, ha két külső szöge 115° és 96° ?
65°, 96°, 19°
65°, 84°, 31°
65°, 84°, 41°
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia
ugye ha a külső szöge 115 fok akkor a belső szöge 65 fok lesz
mert 180-115= 65 fok
a másik 180-95=84 fok
a háromszög belső szögeinek összege 180 fok
180-65-84= 31 fok
Így a belső szögek 31 fok, 65 fok és 84 fok
1