Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fontos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1848
Melyik az a szám, amelynek a 3/4 része 5- tel több az 1/3 részénél?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A keresett szám legyen: x, akkor:
3x/4-5=x/3 hozzuk közös nevezőre a törteket:
9x/12-5=4x/12 szörzunk 12-vel
9x-60=4x rendezve:
-60=-5x amiből:
12=x
Ellenőrzés: 12 3/4 része: 9 míg 12 1/3 része: 4
1