Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög oldalainak egyenlete

Főoldal » Általános iskola » Matematika
392
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
A háromszög csúcsai azok a pontok lesznek, ahol az egyes egyenesek metszik egymást. Ehhez 3 metszéspontot kell meghatároznod, e-f, e-g, f-g.

Az e-f et megmutatom példaként. A két egyenes ott metszi egymást, ahol ugyanazt az x és y értéket veszik fel, ezért egy egyenletrendszert kell felírnunk.
x+y=5
-x+y=3
A második egyenletből:
y=3+x
Ezt beírva az elsőbe:
x + 3+x =5
2x=2
x=1
Ezt újra behelyettesítve az első egyenletbe:
2+y=5
y=3
A háromszög egyik csúcsa a (2;3) pontban van. Sok sikert!
0