Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
460
Előre is köszönöm ha valaki segít! Ha lehet a levezetés is kéne
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
3x-1=5(x-1)
3x-1=5x-5 /+5
3x+4=5x /-3x
4=2x /:2
2=x

Ell.:
3*2=6 6-1=5
2-1=1 1*5=5 ✓

Válasz: Ez a szám a 2.

2.
x*70100=x-5 /*100
70x=100x-500 /-70x
0=30x-500 /+500
500=30x /:30
16,67≈x

Ell.:
16,67 70%-a: 16,67*0,7=11,669≈11,67
16,67-5=11,67 ✓

Válasz: Ez a szám a 16,67. (Kerekítve van, egyébként 16,6666 végtelen tizedes tört, a vessző után lévő első 6-osra egy pontot téve tudod jelezni.)
0