Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hello valaki tud segíteni a matekban

Főoldal » Általános iskola » Matematika
495
Milyen magas lehet az az 1 literes kancsó, amelynek a belső keresztmetszete egy 8 cm oldalú négyzet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, matek, 8. osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Egy téglalap térfogata kell, mert ügye 1 dm3=1 liter (!)
8 cm NÉGYZET, ekkor az alaplap területe 0,8*0,8 dm2, azaz 0,64 dm2, ezt kell a m (magassággal) megszorozni, egyet kapva:

0,64m=1 /:0,64
m=1,5625

1,5625 dm magas (=15,625 cm)

Ellenőrzés:
0,64*1,5625=?1
1=1
0