Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7.osztályos egyenletek SOS!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
418
Sziasztok! Szükségem lenne ezeknek a feladatoknak a levezetett megoldására. Nagyon sürgős lenne! Holnapra kell. Előre is köszönöm!

b) 3x - 5 + 2x + 2 = 5x - 3 + 2x
c) 2x - 3 + 5x - 2 = 2x + 5
d) 7 + 8x - 12 = 3x - 8 + 5x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, számok, help, egyenletek, 7. osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
b) 3x - 5 + 2x + 2 = 5x - 3 + 2x
5x-3=7x-3 /+3
5x=7x /-5x
0=2x /:2
0=x
Ell.:
3*0-5+2*0+2=-3
5*0-3+2*0=-3 ✓

c) 2x - 3 + 5x - 2 = 2x + 5
7x-5=2x+5 /+5
7x=2x+10 /-2x
5x=10 /:5
x=2
Ell.:
2*2-3+5*2-2=9
2*2+5=9 ✓

d) 7 + 8x - 12 = 3x - 8 + 5x
-5+8x=8x-8 /-8x
-5=-8
Ennek nincs megoldása.
1