Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
670
Határozza meg a következő másodfokú egyenlet megoldásait a valós számok halmazán!
21-7x+2x^2=6x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

Készítem
0

21-7x+2x^2=6x //Kiindulási egyenlet

2x2-7x+21=6x /Egyenlet rendezés a bal oldalon
2x2-13x+21=0 /6x átvivése a bal oldalra kivonással

Megoldóképlettel való megoldás: 2x2-13x+21=0 [a=2 b=-13 c=21]
x1=3 // x2=3.5 (7/2)


Módosítva: 5 éve
1