Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
647
4×(8-X)=3×(3X-20)-25
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4*8-4*x=3*3x-3*20-25
32-4x=9x-60-25
32-4x=9x-85 //+4x
32=13x-85 //+85
117=13x // :13 és a két oldalt felcserélve
x=117/13=9
1