Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok nekem segíteni ebben .?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
689
Sziasztok több külön féle kérdésem lenne. Köszönöm előre is annak aki segít.
1. Egy túrán a biciklis 5 m/s-mal haladva mekkora utat tesz meg 4 h alatt ?
2. Egy gyorsvonat egyenletes mozgással 180 km utat tett meg 90 perc alatt. Számítsd ki a sebességét!
3. Mennyi idő alatt tesz meg autópályán egy 90 km/h átlagsebességgel haladó autó 225 km távolságot, és mekkora utat tesz meg ennyi idő alatt a hang?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

1. Egy túrán a biciklis 5 m/s-mal haladva mekkora utat tesz meg 4 h alatt ?

v= 5 m/s= 18 km/h
1 m/s= 3,6 km/h
t= 4 h
s= ?

s= v x t= 18 km/h x 4 h= 72 km


2. Egy gyorsvonat egyenletes mozgással 180 km utat tett meg 90 perc alatt. Számítsd ki a sebességét!

s= 180 km
t= 90 min= 1,5 h
v=?

v= s/t= 180 km/1,5 h= 120 km/h


3. Mennyi idő alatt tesz meg autópályán egy 90 km/h átlagsebességgel haladó autó 225 km távolságot, és mekkora utat tesz meg ennyi idő alatt a hang?

v= 90 km/h
s= 225 km
t=?

t= s/v= 225 km:90 km/h= 2,5 h= 9000 s

v hang= 340 m/s

s= v x t= 340 m/s x 9000 s= 3060000 m= 3060 km
0