Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
480
Feladat: Három különböző méretű ládába úgy kell bepakolni 93 kg almát, hogy a 2. ládába 5 kg-mal több legyen, mint az elsőben. A harmadikban is 5 kg-mal legyen több mint a másodikban. Hány kg alma kerül az egyes ládákba?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1.26
2.31
3.36
Ell 36+31+26=93
0

Megoldás:x+x+5+x+10=93
3x+15=93
3x=78
x=26
tehát1.láda:26 2.láda:31 3.láda:36
0