Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
425
Létszíves valaki elmagyarázza
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög szögeinek összege 180°.
Ezért:
a)
a+2a+2a=180°
5a=180°
a=180°/5
a=36°
2a=36° * 2=72°

b)
Az a szög amiben kis pötty van derékszöget jelöl, a derékszög 90°.
Így:
2a+a+90=180°
3a+90°=180°
3a=90°


0