Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik a nagyobb?

Főoldal » Középiskola » Matematika
412
A=√8+√50 vagy B=5√100000
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`sqrt(8)` az kicsit kevesebb mint 3, mert 3*3=9
`sqrt(50)` az kicsit kevesebb mint 7, mert 7*7=49

A=10 (kicsit kevesebb).


`5*sqrt(100 000)=5*sqrt(10* 10000)=5*100*sqrt(10)`

Tehát B=500* kb 3= kb 1500

B nagyobb.
Módosítva: 5 éve
1