Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek doga help

Főoldal » Középiskola » Matematika
852
Valaszok kellenenek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
2.
X-Y=18
X*Y=1215

X = 18+Y
Y = X-18
Behelyettesítesz II-be:
X*(X-18) = 1215
x²-18x -1215 = 0
x₁ = -28
x₂ = 45

Behelyettesítés:
X - 18 = Y
-28 - 18 = Y
- 46 = y₁

X - 18 = Y
45 - 18 = Y
27 = y₂
0

3.
X+Y= 25
x²+y²=373

Kifejezzük:
Y = 25-X

X²+(25-X)² = 373
x²+625-50x+x² = 373
2x²-50x+252 = 0
x1=7
x2 = 18

Behelyettesítesz 1. eyenletbe:
7 + y1 = 25
y1 = 18

18 + y2 = 25
y2 = 7

A megoldás: 2 szám 7 és 18.
0

1/c,

(6x-3)(2x-6) = 0
Felbontod a zárójelet:
12x²-36x-6x+18 = 0
12x²-42x+18=0

x1=1/2
x2=3
0