Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekba kérlek valaki segítsen! :( TÉMAZÁRÓ !!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
509
Két (piros és zöld színű) szabályos dobókockával dobunk. Mi a valószínűsége a következő eseményeknek?

A zöld kockával páros számot dobunk. *

Mindkét kockával páros számot dobunk. *
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Öszzes eset(n)
Kedvező eset(k)
Valószínűség(p)
--------------------
/képlet/
p=k/n -- kedvező/összes kocka: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 (ebből 3db páratlan)

a) csak a zöld páros
p=3/6 = 0,5 ⇒ 50%

b) - mindkét kocka egyszerre páros
p=p1 · p2 = 3/6 · 3/6 = 1/4 = 0,25 ⇒ 25%
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Módosítva: 5 éve
0