Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
512
A 7-ből a b, feladat kellene. A megodás megvan, de nem tudom, hogyan jött ki.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Középiskola, valószínűségszámítás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az elején kiszámoltad, hogy ebből az 5 számjegyből 5*4*3*2*1=120 ötjegyű kód rakható ki, tehát 120 gyerek vizsgázott.

A kördiagramot úgy olvassuk, hogy a 0°-tól indulunk, és az óramutató járásával megegyezően olvassuk le a különböző körcikkekhez tartozó középponti szögeket. A teljes kör 360°-os, ha ezt felosztjuk egyenlően a 120 gyerek között, akkor 1 gyerek 360°/120=3°-ot fog érni.

Az 5-öst elérők körcikke 60°-os, ebbe 60°/3°=20 gyerek fér bele, tehát 20-an kaptak 5-öst.
A 2-eshez 105°-60°=45°-os körcikk tartozik, ebbe 45°/3°=15 gyerek tud bekerülni.
A 3-ashoz 210°-105°=105° tartozik, ez 105°/3°=35 gyerek.
A 4-eshez tartozót így már kétféleképpen számolhatjuk, vagy úgy, ahogy eddig, vagyis 360°-210°=150° tartozik hozzá, így 150°/3°=50 gyerek érte el, vagy kivonjuk a 120-ból az eddig megszámoltakat: 120-20-15-35=50.
0