Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
392
Adott egy egyenes két pontja
a) A(2; 1) és B(5; 7)
b) A(7; −3) és B(−2; −3)
Írja fel a két pont irányvektorát!
Írja fel a két pont normálvektorát!
Adja meg a távolságukat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az irányvektor párhuzamos az egyenessel.
a)
az AB vektor párhuzamos az egyenessel, ezért ez egy jó irányvektor.
AB=(5-2;7-1)=(3;6)
normávektor: merőleges az egyenesre, tehát az AB vektorra is. (A két koordinátát megcseréljük, és az egyiket szorozzuk -1-el.)
(-6;3)
A két pont távolsága:
gyök alatt((5-2)2+(7-1)2)=
gyök alatt(32+62)=gyök alatt(45)
Módosítva: 5 éve
0