Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikában segítsetek már létszives S.O.S.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
465
Mennyi munkát végez az a vontató, amely a pótkocsit 1400N nagyságú erővel húzza 1000m hosszú úton?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1400000J munkát végez (14000KJ)

A képlete: W (munka, mértékegysége J, KJ)=F (erő, mértékegysége N (Newton) • s (út, elmozdulás, mértékegysége m)
W=F•s
F=W/s
s=W/F
0