Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekban segítsetek már LÉTSZÍVES S.O.S.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
384
Hány négyzetcentiméret a kör területe,ha sugara: r=1,5dm.
Hány négyzetcentiméret a kör területe,ha sugara: r=15cm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kör területének kiszámításához szükséges képlet:
T=r²π
Be kell itt is helyettesíteni:
r=1,5 dm = 15 cm
T=15²×3,14=706,5 cm²
Módosítva: 5 éve
0