Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldás?

Főoldal » Középiskola » Matematika
529
7.18 feladat mi a megoldása?
Valaki letudna irni azt is, hogy hogyan számolta ki?
Meg hogy kell kiszámolni az Mb?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Azt tudjuk, hogy a paralelogramma területe oldal*oldalhoz tartozó magasság, ami paralelogramma esetén kétféleképpen is számolható: T=a*ma és T=a*mb. Most azt kell megnézni, hogy melyik képlethez van elég adat.

A b)-nél a és ma adott, ebből ki tudjuk számolni a területet: T=4,8*3,5=16,8, aminek mértékegysége m². Mivel ezt tudjuk, ezért a másik képlethez is van elég adat: 16,8=b*2,4, tehát csak az a kérdés, hogy melyik az a szám, amelyiket ha megszorozzuk 2,4-del, akkor 16,8-et kapunk, erre a választ úgy kapjuk meg, hogyha a 1638-et elosztjuk 2,4-del, így b=7-et kapjuk, melynek mértékegysége méter.

A többit (ha kell) ezzel a gondolatmenettel meg tudod oldani?
0