Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Lécci vkiii

Főoldal » Középiskola » Matematika
3488
Mekkora szöget zárnak be a Nap sugarai a talajjal, ha valamely függőleges rúd árnyéka az adott pillanatban 2,8-szor akkora mint a rúd hossza? Köszönöm ha le vezeted részletesen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
tan(alfa)=x/2,8x=1/2,8
Módosítva: 5 éve
0

Szia!
tga=1/2,8
a=19,654 fok
derékszögű háromszög : szöggel szemközt a rúd (befogó),a másik befogó az árnyék a hányadosuk tg a
Remélem tudtam segíteni!!!
0