Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok!A 4-es hugomnak segítség kell a matematika házihoz!És ezt én sem értem!Kérlek valaki segítsen!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
488
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Én is csak tippelek, de nem lehet, hogy ez a szorzás felvezetése?
72 db 1/2 =36 és akkor a törtrész 0
0

Szia!
Szeintem annyi az egész, hogy a sorban lévő számokat szorozni kell a törtekkel.
72*1/2=36
72*1/3=24
72*2/3=48
72*1/4=18
72*3/4=54
72*1/6=12
72*5/6=60
72*1/8=9
72*7/8=63

És így tovább.

Az interneten ennyit találtam róla, bár nem hiszem hogy segít:
http://www.jgypk.hu/mentorhalo/tananyag/Matematika_mdszertan/72_trtrsz_szmts.html
0

Szerintem is jók a fenti válaszok. Az és így tovább:
0