Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz-tétel 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1737
Egyenlő szárú háromszögnél hogy kell kiszámolni az mb magasságot,hogyha az a=5,4cm a b=4,5cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Ezt találtam.
0

Illetve ezt, én így oldanám meg:

Behúzod az alaphoz tartozó magasságot, ami épp felezi az alapot, mivel egyenlőszárú a háromszög. Így kapsz egy derékszögű háromszöget, amiben adott az egyik befogó(=alap fele), az átfogó(=egyik szár), kérdés a másik befogó(=magasság). Pitagorasz-tétellel számolhatod a magasságot. Az alap és az alaphoz tartozó magasság ismeretében számolhatod a háromszög területét. Ha megkaptuk a területet, akkor a T=(b*mb)/2-ben már csak az mb az ismeretlen.
0