Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek, egyenlőtlenségek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1481
Nagyon köszönöm, ha segítesz! :)
1. A Tóth család 6820 Ft-ért vásárolt palántákat. Ha a 30 Ft-tal drágább palántákból vásárolnak, és 2-vel kevesebbet vettek volna, akkor 6800 Ft-ot fizettek volna. Milyen áron vették a palántákat?
2. Egy derékszögű háromszög kerülete 90 cm, átfogója 41 cm. Mekkorák a háromszög befogói?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, egyenlet, egyenlőtlenség
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1)
Az olcsóbb palánták ára: p
Amennyit vettek: n
p*n=6820
(p+30)*(n-2)=6800

2)
a2+b2=412
a+b+41=90

a=49-b
Ezt behelyettesítve az elsőbe már csak meg kell oldanod az egyenletet
-1