Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS nagyoooon Matek 8..o,,,,

Főoldal » Általános iskola » Matematika
505
Egy háromszög területe 56 cm², egyik oldala 16 cm. Mekkora a háromszög ezen oldalához tartozó magassága
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
T=a*m/2=56 cm²
a=16 cm

56=16*m/2 /*2
112=16m /:16
7=m

A háromszög ezen oldalához tartozó magassága 7 cm.
0