Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
885
Sziasztok! Remélem tudtok segíteni. Gondoltam egy számra. A szám négyszeresénél 66-tal nagyobb szám fele éppen 100. Melyik számra gondoltam? Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, egyenlet, 8. osztály, 100, 66
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
legyen a gondolt szám az x

(4x+66)0,5=100
4x+66=200
4x=134
x=33,5

33,5*4=134

134+66=200
200*0,5=100
0