Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SEGÍTSÉG VAGY MEG BUKOK MATEKBÓL

Főoldal » Általános iskola » Matematika
608
Segitsetek kérlek csatolok képeket nagyon fontos lenne
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
16)
Az általános szabály, hogy megszámolod az összes esetet ami megtörténhet, és a kedvező eseteket. Valószínűség= Kedvező/Összes.
Példaként az a-t és az e-t levezetem.
a) Összes eset: Az összes íróeszköz száma. 2+5+1+1=9
Kedvező esetek: Tollak száma: 2
Valószínűség=2/9

e) Biztos, hogy ceruzát húz, mert ha tollat tapint azt nem húzza ki. Ezért az összes eset a ceruzák száma.
Összes eset: 5+1+1
Kedvező eset: A kihegyezett ceruzák száma: 3+1+1
Valószínűség: 7/5

A b,c,d feladatok az a-hoz hasonlóak, nem olyan trükkösek, mint az e.
Ha megírod mi jött ki, szívesen leellenőrzöm neked.
0

17)
Az összes eset minden részfeladatnál 40, mert 40 számból választunk => ezt 40 féleképpen tehetjük meg.
a) Kedvező esetek: Ahány páros szám van: 40/2=20
b) Kedvező esetek: Ahány 3-al osztható szám van 1- 40 ig. 1-39 ig van 39/3=13.
A többi ugyanilyen. Gondolkodj az utolsón, és ha nem megy segítek, meg a többit is szívesen leellenőrzöm.
Tipp az utolsóhoz: annak 1 a valószínűsége, ami biztosan bekövetkezik.
Módosítva: 5 éve
0

Az utolsó feladatnak a végét nem látom. Egyszer dobunk a kockával?
Ha igen, akkor ez is olyan típusfeladat mint a többi, ha megcsináltad szívesen átnézem
0