Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos segitség kéne 2ig

Főoldal » Középiskola » Kémia
401
1.520 g 20 %-os oldatból mennyi oldószert kell elpárologtatni, hogy 10%-os oldatot kapjunk?

2. Számítsdki, hogy a tömény 38 m/m %-os, 1,190 g/cm3 sűrűségű HCl-oldatból, hány cm3 –t kell kimérni, hogy 1000,0cm3 9,125 g/dm3koncentrációjú oldatot kapjunk! Átszámolás!!

3. 54 g CaCl2.6H2O-ból hány g 15%-os oldat készíthető CaCl2-ra nézve?ACa= 40;ACl= 35,5 ;AO= 16;AH= 1

4. 75g CuSO4–ból hány cm3 0,002 mol/dm3anyagmennyiség koncentrációjú oldat készíthető?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szió!

Küldöm csatolva a megoldásokat! A 20 tömeg%-os oldatból hígítással kapunk 10 tömeg%-os oldatot, így hozzáönteni kell vizet nem elpárologtatni! :)

75 gramm vízmentes réz(II)-szulfátból 234,95 dm3 0,002 mol/dm3 koncentrációjú oldat készíthető, de ha kristályvizes (kék színű kristályok) a réz(II)-szulfát, akkor 75 gramm CuSO4 × 5 H2O-ból csak 150,19 dm3-nyi 0,002 mol/dm3 konc.-jú oldat készíthető.

Üdvözlettel: Ármós Csaba Debrecenből (45 éves vegyipari technikus)
Módosítva: 5 éve
0