Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1167
Mekkora a térfogata annak a kockának, amelyiknek a felszíne:
a, 893,04 dm2
b, 3037,5 m2

A művelet elvégzését nem értem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, 8, térfogat, kocka
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Mekkora a térfogata annak a kockának, amelyiknek a felszíne:

a, 893,04 dm2

6 x a2= 893,04/:6
a2= 148,84/ gyökvonás
a= 12,2 dm

A térfogata: a3= 12,2 a harmadikon= 1815,848 dm3

A kocka térfogata 1815, 848 dm3, ami kerekítve 1816 dm3.

b, 3037,5 m2

6 x a2= 3037,5/:6
a2= 506,25/gyökvonás
a= 22,5 m

A térfogata= a3= 22,5 a harmadikon= 11390, 625 m3

A kocka térfogata 11390,625 m3, ami kerekítve 11391 m3.
0